A késleltetett kelesztő lehetővé teszi a kezelője számára a kelesztési folyamat ellenőrzés alatt tartását azáltal, hogy a tésztát folyamatosan 4°C-on tartja egy szigetelt és elektronikusan ellenőrzött szekrényben.
A felhasználó számára lehetőség van a hőmérséklet, páratartalom és az idő szabályozására.
A késleltetett kelesztő lelassítja a kelesztési folyamatot a tésztát egyenletes hőmérsékleten tartva előre meghatározott időn keresztül (max. 72 óra).
A program utolsó fázisa egy nagyon lassú kelesztés, mely biztosítja a termék homogén felmelegítését.
A készülék burkolata 18/10-es rozsdamentes acél, nagy sűrűségű szigeteléssel – 70 mm vastag poliuretán.
A lekerekített belső sarkok megkönnyítik a készülék tisztítását.
Az elektronikus vezérlőpanel használata egyszerű, könnyen kezelhető és érthető programozási rendszerrel van ellátva. 10 munkaprogram tárolható benne, legfeljebb 6 napra előre programozható.
A párát egy kifinomult gőzfejlesztő rendszer biztosítja, melyet az elektronikus panelen keresztül lehet vezérelni.